Filozófiánk

A DUNAKANYAR SPORTEGYESÜLET 20 ÉVE

2004-ben a sportot szerető helyi támogatók és szülők kezdeményezésére hivatalosan megalakult a Dunakanyar Sportegyesület, mely elsődleges céljaként tűzte ki, hogy a Szentendrei kistérség gyermekeinek minőségi tömeg- és versenysport lehetőséget biztosítson.

A 2012-től nagy lendületet kapott fejlesztéseink eredményeként (sikerült minden értelemben korszerűsíteni a sporttelepünket, beleértve a füves pályánk, az öltözőépületünk, a kiszolgáló helyiségek, valamint a füves edzőfelületek, a kerítések és a kapuk felújítását) edzőink és a nálunk sportoló gyerekek létszáma jelentősen megnőtt. Megépült nagyméretű műfüves pályánk is, továbbá sporttelepünk éke lett egy strandröplabda pálya is.

Labdarúgó sportszakmai tevékenységünk kiterjed a szentendrei kistérség számos településére.

Mindig is nagy hangsúlyt fektettünk az intézményekkel való szoros kapcsolattartásra. A kezdetektől fogva több óvodában és intézményben foglalkozásokat tartunk. 2012-ben az MLSZ Bozsik Intézményi Programjában körzetvezető egyesületi címet kaptunk, és rövid időn belül az egész ország legnagyobb, legtöbb intézményt magában foglaló régióvezető egyesületévé nőttük ki magunkat (jelenleg 2000-nél több regisztrált gyermeket fogunk össze és nevelünk az egészséges életmódra a sport, a labdarúgás megszerettetése által).

2013-tól az MLSZ Bozsik Egyesületi Programban csoportvezető, majd 2018-tól alközponti státuszban működtünk és láttuk el az ehhez kapcsolódó feladatokat.

2019-től kezdve - egy több részből álló auditálási folyamat eredményeként - pedig Bozsik Központvezető egyesületi címmel büszkélkedhetünk.

Megalakulásunk óta kiemelten kezeljük a hátrányos helyzetű fiatalok, beleértve a szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek ingyenes sportolási lehetőségének biztosítását.

Eredeti filozófiánkat megtartva, azt megerősítve, azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a teljes régióban összefogjuk a régióban focizó gyerekek képzését, és mindenkinek biztosítsuk az esélyt a feljebb lépésre az MLSZ elveinek megfelelően. Az Akadémiára nem továbblépő játékosoknak helyben, a helyi felnőtt csapatban biztosítjuk a részvétel lehetőségét.