U15 rájátszás az Országos Alap csoportba jutásért

2021.06.07

Loki Focisuli - Dunakanyar SE 2:3 (2:1)

A szenzációs hajrának köszönhetően U15-ös csapatunk 2. helyen végzett az NBII-es bajnokságban. Ez önmagában nagy siker, de ezzel kivívta a jogot is, hogy a többi NBII-es csoport 2. helyezettjeivel rájátszás mérkőzéseket játszhasson az U16 Országos Alap csoportba jutásért. Ennek első állomásaként együttesünk a Debreceni Labdarúgó Akadémia impozáns létesítményében a DLA fiókcsapatának számító Loki Focisulival mérkőzött meg.

A Dunakanyar különítmény 17 játékossal és a 4 fős stábbal szombaton kora reggel különbusszal indult el a cívis városba, ahova 2 órával a mérkőzés előtt rendben meg is érkezett. A szemlélődés és ráhangolódás után erős napsütésben, nagy melegben vonult ki csapatunk a bemelegítésre, a fiúkat egy nagyszerű állapotú, igen nagy méretű füves pálya várta. Játékosainkon érződött a feszültség, amit Somogyi Tibor vezetőedzőnk igyekezett oldani.

A játékvezetők pontban 12:00-kor indították útjára a labdát. Ellenfelünk kitűnő egyéni képességű játékosokból álló csapat benyomását keltette, a kezdés azonban nekünk sikerült jobban. A 3. percben Gál Ambrus szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, Szöllősi Boti visszakészítette Nagy Lacinak, ő nagyszerű mélységi átadást adott a kilépő Gál Ambrusnak, aki erős lövéssel bevette a kapu bal oldalát, 0:1! Ezután ellenfelünk stabilizálta a középpályás játékot, így kiegyenlített csata folyt a pályán. A 13. percben egy kontratámadásból egyenlített a hazai csapat (1:1), sőt 5 perccel később egy 13 méteres lövéssel a vezetést is megszerezték (2:1). Mindez némileg váratlanul történt, ugyanis komoly helyzeteink Szöllősi Boti és Faházi Bendi révén nekünk voltak. A szünetig még pár lehetőségünk akadt, de gólt szerezni nem sikerült, így hátrányban fejeztük be az első játékrészt.

A második félidő elején nagy küzdelem folyt a pályán minden labdáért, nagy helyzet nélkül. Aztán Tibibá változtatott: Szöllősi Boti helyére Lenti Barni érkezett, hogy Meszlényi Áron révén egy másfajta center játékkal próbálkozzunk. A nyomás egyre állandósult a hazai kapura, a fiúk lehetőségek sorát dolgozták ki, és az 59. percben fölényünk góllá érett: jobb oldali szöglet után Faházi Bendi fejelt a kapuba, 2:2. Ahogy ellenfelünk fáradt, egyre többször kerültünk a kapujuk közvetlen közelébe és 4 perccel a vége előtt újabb jobb oldali szögletet követően Deák Márton bólintott közvetlen közelről a hálójukba, 2:3! A hazai csapat játékosai nehezen viselték az eredmény alakulását és brutális belépőkkel tették felejthetővé a teljesítményüket. Hozzá kell tenni, hogy ritkán látható kitűnő játékvezetés mellett zajlott az egész mérkőzés.

A meccset megnyertük. Óriási gratuláció az összes játékosunknak és a stábnak, hogy a szokatlan körülmények (korai kelés, hosszú utazás, nagy meleg) ellenére ilyen teljesítményre voltunk képesek! Bravúros játék a fiúktól, íme a sikert kiharcoló keretünk: Pálfi Kristóf, Vághy Martin, Helter Máté, Meszlényi Áron, Helter Tamás, Nagy László Viktor, Deák Márton, Lőrincz Bálint, Faházi Bendegúz, Szöllősi Botond, Gál Ambrus, Lenti Barnabás, Egervári Bertalan, Alexi Botond, Pinke Benedek, Pál Zalán, Krajcsovits Benedek. A stáb: Somogyi Tibor, Somogyi Gábor, Egervári Zsolt, Nagy László.

Az ebédet természetesen a nagyerdei VIKTÓRIA étteremben fogyasztottuk el kitűnő hangulatban, ahogy a hazafelé út sem halk beszélgetéssel telt a buszban... Várhatjuk a folytatást a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen, jövő vasárnap Szentendrén! Bravó srácok!

Hajrá Dunakanyar!