Klubtörténet

A DUNAKANYAR SPORTEGYESÜLET 20 ÉVE

TÖRTÉNET ÉS KLUBFILOZÓFIA

Egyesületünk 2000-ben, Leányfalun labdarúgó és röplabda foglalkozások keretében kezdte meg sportoktatói munkáját Batári Csaba (ifiválogatott, magyar bajnok és kupagyőztes, UEFA A licence végzettségű labdarúgó edző) és felesége Balázs Erzsébet (válogatott, magyar bajnoki 3. helyezett, B kategóriás röplabda edző), valamint néhány lelkes testnevelő vezetésével.

2004-ben a sportot szerető helyi támogatók és szülők kezdeményezésére hivatalosan megalakult a Dunakanyar Sportegyesület, mely elsődleges céljaként tűzte ki, hogy a szentendrei kistérség gyermekeinek minőségi tömeg- és versenysport lehetőséget biztosítson.

2008-ban labdarúgó szakosztályunk - az egyesület és a szentendrei önkormányzat hosszú távú megállapodásának köszönhetően - Szentendrére, a Kőzúzó utcai sporttelepre költözött, és itt folytathatta tovább munkáját.

2012-től támogatóink segítségével sikerült folyamatosan korszerűsíteni a sporttelepünket, beleértve a füves pályánk, az öltözőépületünk, a kiszolgáló helyiségek, valamint a füves edzőfelületek, a kerítések és a kapuk felújítását. Megépült nagyméretű műfüves pályánk is, továbbá sporttelepünk éke lett egy strandröplabda pálya is.

Labdarúgó sportszakmai tevékenységünk kiterjed a szentendrei kistérség számos településére.

2012-ben az MLSZ Bozsik Intézményi Programjában körzetvezető egyesületi címet kaptunk, és rövid időn belül az egész ország legnagyobb, legtöbb intézményt magában foglaló régióvezető egyesületévé nőttük ki magunkat (jelenleg 2000-nél több regisztrált gyermeket fogunk össze és nevelünk az egészséges életmódra a sport, a labdarúgás megszerettetése által).

2013-tól az MLSZ Bozsik Egyesületi Programban csoportvezető, majd 2018-tól alközponti státuszban működtünk és láttuk el az ehhez kapcsolódó feladatokat.

2019-től kezdve - egy több részből álló auditálási folyamat eredményeként - pedig Bozsik Központvezető egyesületi címmel büszkélkedhetünk.

Megalakulásunk óta kiemelten kezeljük a hátrányos helyzetű fiatalok, beleértve a szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek ingyenes sportolási lehetőségének biztosítását.

Egyesületünk tagjai és sportolóink rendszeresen részt vesznek és képviseltetik magukat a szentendrei társadalmi rendezvényeken: Sportágválasztó, Pilisi Tekerő, Nyuszifutás, Mikulásfutás, Ister napok, Szentendreiek a Lupán, diákolimpiai fordulók, versenyek szervezése.

A 2020.06.11-i közgyűlésen meghatározott irányelveknek megfelelően egyesületünk a jövőben kizárólag a labdarúgásra kíván fókuszálni. Ennek folyományaként az egyesületben jelenleg még működő röplabda szakosztály 2021.06.30-án megszűnik, és onnantól kezdve minden erőforrásunkat és energiánkat kizárólag a labdarúgás utánpótlás képzésre fordítjuk.