Újabb U13-as győzelem

2019.03.22

Az U13-as első osztályú bajnokságban csapatunk hétről-hétre nagyon jó teljesítményt nyújt, hisz tavasszal a nyitányon az UTE-val 2-2-es döntetlent játszottunk, a következő fordulóban pedig Zuglóból hozta el a három pontot, most pedig itthon győztünk a REAC SI SE ellen. A mérkőzésről Egervári Zsolt az U13-as csapat vezetőedzője és egyben a Dunakanyar SE szakmai igazgatója nyilatkozott.
Dunakanyar SE - REAC SI SE 2:1 (2:0)

Hétközben játszotta le U13-as csapatunk a REAC elleni elhalasztott mérkőzését. A találkozó elejétől jó felfogásban, harcosan játszottunk. A jó iramú találkozó 20. percében Szöllősi Boti támadta le az ellenfelet a 16-os előterében, a labda Faházi Bendi elé került, aki tétovázás nélkül a kapuba vágta. Pár perc múlva Egervári Berci húzta meg a bal oldalon, de csak felrúgni tudták. A szabadrúgást, gólszerzőnk hatalmas erővel a felső kapufára lőtte, de a kipattanóra Szöllősi Boti kitűnően érkezett.
A második játékrész elején Bendi újabb gólt lőhetett volna, de szemben a kapussal ezúttal ez nem sikerült, ami meg is bosszulta magát: a furcsa felfogásban bíráskodó játékvezető a sokadik szabadrúgást ítélte a 36. percben az ellenfél javára, most az oldalvonal környékén a 16-osunkkal egy magasságban. A beívelésből fejes gól született. Ezek a szabadrúgások végig veszélyt jelentettek a kapunk előterében, játékosaink nem voltak kellőképpen határozottak a szituációknál. Izgalmas mérkőzés kerekedett belőle, helyzet volt itt is, ott is, de újabb gól már nem született.
Gratulálhatunk a játékosainknak, a fiúk újra nagyot teljesítettek és igazi csapatként küzdöttek. A győzelem azt jelenti, hogy elmondhatjuk: nagyszerűen kezdtük a tavaszt, jól sikerült a téli időszak. A feladat az, hogy fenntartsuk ezt a lendületet! Köszönet a gyerekeket folyamatosan bíztató Szülőknek!