U13 I. osztály: 7 gólos győzelem

2019.09.10

Az U13-as csapatunk első osztályban szerepel és elmúlt hétvégén le is zajlott az első bajnoki mérkőzésük. Ellenfenfelünk a Soroksár csapata volt, akik közel 45 percig bírták a srácainkkal a tempót, ám az utolsó negyedórában lehengereltük őket és 7-4-es győzelmet arattunk. A mérkőzésről Egervári Zsolt csapatunk vezetőedzője nyilatkozik.

U13-as csapatunk számára is elindult a bajnoki szezon. Az előző bajnokság 7. helyezettjét, a Soroksár SC csapatát fogadtuk a Kőzúzó utcában, a füves pályán. Az első nagypályás bajnokinkon egy ügyes játékosokból álló, kiváló csapattal találtuk szembe magunkat, és egy fordulatos, nagyszerű mérkőzésen sikerült diadalmaskodni. Az első félidőben fölényben játszottunk, de két kitűnő gólunkra, két védelmi megingásunkat követően góllal tudott válaszolni az ellenfél. A második játékrészt jól kezdtük, beszorítottuk a sárgákat, de a lehetőségek kimaradtak, és ahogy lenni szokott egy kontrából gólt kaptunk. Szinte az ellentámadásból 11-esből Egervári B. egyenlített, majd újabb büntetőt fújt a játékvezető, ezúttal ellenünk - ez is gól. Valahogy sikerült egy gólt begyötörnünk pár percen belül, majd Pinke Beni szenzációs helyzetfelismerése révén szabadrúgásból a vezetést is megszereztük! Innen már nem engedtük ki a győzelmet a kezünkből, az időközben a bal szélre visszaálló Krajcsovits Beni balosával 6:4-re módosítottuk az eredményt, és 1 perccel később Nagy Jani feltette az i-re a pontot (7:4).
Hektikus, idegtépő meccs volt, és nagy gratula a srácoknak, hiszen egy pillanatra sem törtünk meg. Kétszeri hátrányból is megfordítottuk a meccset, és végül három gól különbséggel nyertünk.
A hibákat azonban ki kell javítanunk, hogy céljainkat elérjük. Nagy köszönet a fiúkat végig támogató Szülőknek!

U14 NBII bajnokság

Dunakanyar SE - Dorogi FC 6:0 (3:0)

- Az első hazai mérkőzésünkön végig a kellő alázattal játszottunk, bár voltak periódusok, amikor nagy fölényünk tudatában visszavettünk a tempóból. A tavalyihoz képest nagyot nőtt a két csapat közt a különbség. Ellenfelünk talán egyszer került a kapunk közelébe, a labdabirtoklás óriási fölényt mutatott a csapatunk javára. Jó látni, hogy mennyit fejlődtünk csapatjátékban és egyénileg is, teljesen megérdemelten gyűjtöttük be az első három pontunkat, és az is igaz, hogy a mérkőzés végeredménye nem túlzó, sőt...
Gólszerzőink: Gál Ambrus(2), Egervári Berci(2), Fehér Leó és Faházi Bendi.
Gratulálhatunk a fiúknak, és köszönjük a Szülőknek a támogatást!