Szünetelnek a sportorvosi vizsgálatok

2020.03.23

Ezúton szeretnénk felhívni a sportszervezetek és a játékosok figyelmét arra, hogy az Országos Sportegészségügyi Hálózat (OSEI) 2020. március 15-i állásfoglalása alapján határozatlan ideig - sem a központi telephelyen, sem vidéken - semmilyen sportorvosi vizsgálat nem végezhető el. A tájékoztató teljes szövege alább olvasható.

F I G Y E L E M !!!

Tájékoztató a Sportolók és valamennyi Betegünk részére!

2020. március 15-én Prof. Dr. Kásler Miklós Minisztertől és Prof. Dr. Horváth Ildikó Egészségügyért Felelős Államtitkártól az alábbi utasítást kapta Intézetünk a koronavírus pandémia helyzetére tekintettel:

Sportolóink és Betegeink 2020. március 16-tól tervezett egészségügyi ellátása csak akkor kerülhet elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor!

Ennek az utasításnak megfelelően ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. március 16-tól az OSEI valamennyi járóbeteg szakellátást végző rendelése, valamint a fekvőbeteg osztályaink nem végezhetnek tervezett ellátást, így valamennyi kiadott előjegyzési időpontunk automatikusan érvényét veszíti.

Ugyanígy az Országos Sportegészségügyi Hálózat (Sportorvosi Hálózat) rendelései sem a központi telephelyen, sem pedig vidéken nem végezhetnek sportorvosi vizsgálatot az ellenkező utasítás megérkezéséig.

Tartósan szakrendeléseinken gondozott Sportolóink és Betegeink részére telefonos konzultációs lehetőséget biztosítunk, valamint e-recept felírással segítjük a folyamatos kezelések fenntartását, melyről bővebben itt olvashat.

Megértésüket és együttműködésüket nagyon köszönjük. Az intézkedés az Önök és a dolgozóink egészsége érdekében történik! Vigyázzunk egymásra!

Budapest, 2020. március 15. 

 OSEI vezetősége

forrás: pest.mlsz.hu