Szerdán már tétmérkőzés vár a férfiválogatottra a fővárosban

2018.08.13

Már csak két nap és megkezdi Európa-bajnoki selejtezős szereplését a magyar férfi röplabda válogatott. A fiúk már hetek óta készülnek, szerdán délután pedig tétmérkőzésen szeretnének bizonyítani. A 17 óra 45 perckor kezdődő találkozón Macedónia lesz az ellenfél a fővárosban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában.

A magyar férfi válogatott számára elsősorban a tapasztalatszerzés miatt volt hasznos a nyár eleji Európa Liga-szereplés, a fiatalok éles helyzetben mutathatták meg, mit tudnak, kire miként lehet számítani.

"Az Európa Liga arra mindenképpen jó volt, hogy kialakult egy mag, ami fix, és amire már lehet építeni - mondta el a közvetlen EB-selejtezős felkészülés kezdetén Bogdan Tanase szövetségi kapitány. - A cél nem változott: ki akarunk jutni az Európa-bajnokságra!"

A csapat a közelmúltban, Spanyolországban játszott két hasznos felkészülési mérkőzést, szerdán viszont már élesben kell bizonyítania.

"A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen adottak a feltételek, ezúton is köszönünk mindent - mondta Németh Szabolcs, aki előbb csapatvezetőként, majd újra játékosként segítette, illetve segíti a válogatottat. - Teljes csapattal, a rutint és a fiatalságot ötvözve, reményeink szerint ki tudjuk majd harcolni az EB-részvételt. Ez egy nagy áttörés lenne a férfi vonal számára, és egy emberként akarjuk ezt a sikert. A szövetségi kapitányunk taktikailag kiválóan felkészült szakember: az elmúlt két évben, amikor vele dolgoztam, a mérkőzéseink nagy számát győztesen lehoztuk."

A magyar válogatottra augusztusban összesen négy meccs vár: a Macedónia elleni bemutatkozás után idegenben Svájc, majd Ukrajna, aztán 25-én, újra hazai környezetben, Ukrajna lesz az ellenfél. A fiúk nagyon bíznak a szurkolók támogatásában is, így várják a nézőket a hazai mérkőzésekre.

Az Eb-selejtező programja

08.15., 17:45 Magyarország - Macedónia, Budapest, Közszolgálati Egyetem

08.18., 18:30 Svájc - Magyarország, Schönenwerd

08.22., 18:00 Ukrajna - Magyarország, Zaporozsje

08.25., 18:30 Magyarország - Ukrajna, Budapest, Közszolgálati Egyetem

2019.

01.05., Magyarország - Svájc

01.09., Macedónia - Magyarország
hunvolley.hu