Szegeden és Balatonfüreden szerepeltünk - röplabda beszámolók

2019.11.12

November 10-én az U15-ös korosztály 1. leány csapata Szegeden vett részt az OGYB aktuális fordulóján. A szomorú időjárás átragadt a lányok játékára is, hiszen a Békéscsaba ellen többször is több ponttal vezettünk, de a végjátékban - jobb koncentrációval - győzött az ellenfél, így 3 vereséggel zártuk a napot.

Mini 1 és Mini 2 csapatunk szegedi szereplését Bánhidi Viktória foglalta össze:

- Szombaton mindkét csapatunk három mérkőzést játszott, a lányok egyre jobb teljesítményt nyújtva jutottak tovább a csoportjaikból. A kettes csapat 1 szettet veszített, míg az egyes veszteség nélkül zárta a napot. Mindkét csapat csoportelsőként várta a vasárnapi folytatást. A következő nap egyre erősebb ellenfeleket hozott, csapatonként négy meccset játszottunk. A Mini 1. a döntőbe jutásért az MTK 1 gárdájával vívott parádés mérkőzést, de sajnos néhány ponttal kikaptunk! A bronzéremért a Vasas csapatával kellett megküzdeni. Izgalmas, fordulatos játék alakult ki, mindhárom szett nagyon szorosan alakult, de a végén (2:1) most a Vasasnak kedvezett a szerencse. Minden elfogultság nélkül a két nap alatt mutatott játék képe alapján úgy érzem, hogy megérdemeltük volna a harmadik helyet. Mini 2. csapatunk három meccsből - egy győzelemmel és két vereséggel - az 5. helyért a BRSE 1 csapatát kapta ellenfélnek. A BRSE az első játszmát simán behúzta, de ami utána jött, az meglepetésként érte az riválisokat. A lányok megtáltosodtak és olyan tempót diktáltak, ami a szett megnyeréséhez vezetett. A döntő szettben is jól játszottak, harcoltak minden pontért és nem adták könnyen magukat, de sajnos a győzelem ezúttal elmaradt. Végeredményben nagyon elégedett vagyok és gratulálok mindkét csapatomnak az elért jó eredményhez! Biztos vagyok benne, hogy mindannyian sokat fejlődtek a két játéknap alatt. Végül köszönöm ezt a jó kis hét végét! Szép volt lányok!

Végeredmény (48 csapatból):

1. MTK 1.
2. BVSC-ZUGLÓ 1.
3. VASAS
4. DUNAKANYAR 1.
5. BRSE 1.
6. DUNAKANYAR 2.

Az U19-es csapat november 9-én Balatonfüreden járt, ahol bajnoki fordulót rendeztek. Sajnos két mérkőzésből két vereséggel zárult a nap, de egy kis odafigyeléssel legalább az egyik meccs hozható lett volna.