Röplabdázóink Debrecenbe utaznak az Eötvös Kupára

2019.08.21

Hajdú-Bihar megye egyik legnagyobb nemzetközi hatókörű, évente visszatérő sportrendezvénye az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna, melyen a kezdetektől mostanáig összesen 5 földrész 51 országából vettek részt játékosok.

A torna jelentőségét az is mutatja, hogy a torna fővédnökségét elvállalta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Papp László, Debrecen polgármestere is.

Az elmúlt években több korosztályos terem válogatott is részt vett a tornán, a hazaiakon kívül például Algériából, Belgiumból, Chiléből, Grúziából, Izraelből, Katarból, Kazahsztánból, Romániából, Svájcból, Tajvanról, Tunéziából.

A válogatottakon kívül neves klubcsapatok is érkeztek pl. az Egyesült Államokból, az Egyesült Arab Emírségekből, Finnországból, Kínából, Dániából, Észtországból, Hollandiából, Lettországból, stb. A strandröplabdások még egzotikusabb országokból érkeztek, hiszen az elmúlt években Vanuatu vagy például Kenya válogatott sportolói is játszottak a versenyen.

Időrendben először augusztus 21-én a strandröplabda Eötvös Kupára kerül sor, a hölgyek 6 kategóriában, Hajdúnánáson, az urak 3 kategóriában, Hajdúböszörményben vetélkednek. Az idén másodszor a vegyes párosok is összemérhetik tudásukat augusztus 22-én Hajdúnánáson.

A terem Eötvös Kupát augusztus 23-25. között rendezik. A legészakibb résztvevő csoport Debrecen finnországi testvérvárosából, Jyväskylä-ből érkezik. Az évtizedek óta fennálló kapcsolat részeként mind a terem, mind a strandröplabda Eötvös Kupán indít csapatot illetve strandröplabda párosokat a finn klub. Legdélebbről, Afrikából a tavaly ezüstérmet nyert Algéria lányválogatottja érkezik.

Terem csapatok érkeznek még rajtuk kívül Belgiumból, Lengyelországból, Lettországból, Oroszországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Ukrajnából.