Röplabdás fotókiállítás a hazai Európa-bajnokság jegyében

2019.08.15

Megnyílt az utóbbi évek legnagyobb röplabdás sikereit is magába foglaló fotókiállítás az Arena Mall bevásárló Központban. A tárlat az augusztus 23-án kezdődő budapesti női Európa-bajnokság apropóján készült.

Miközben az Európa-bajnokságra készülő magyar női röplabda-válogatott a szombathelyi Savaria Kupán szerepel, addig a Magyar Röplabda Szövetség - az hazai Eb és sportág népszerűsítése érdekében - fotókiállítást szervezett az együttes legjobb pillanataiból, Budapesten.

A sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón Dobi Edina, az Európa-bajnokság magyarországi nagykövete, a válogatott csapatvezetője azt mondta, hogy a magyar játékosok kiváló fizikai és mentális állapotban várják a kontinenstornát, amely az eddigi legnagyobb hazai röplabdás sportesemény lesz. A korábbi 85-szörös válogatott játékos hangsúlyozta, hatalmas a verseny a szűkített keretbe való bekerülésért: "Jól halad a lányok felkészülése az EB-re, mindent megtesz a szakmai stáb azért, hogy a lehető legjobb ütemben jöjjön ki a formaidőzítés. Nagyon hosszú és kemény ez a nyár, ennek ellenére remek a hangulat, együtt van a csapat. A játékosok az Európa-bajnokság közeledtével egyre harcosabbak az edzéseken, jelenleg 18-an vannak, de mindenki szeretne a 14-es keretbe bekerülni!"

Most szombaton a szövetség a főváros számos pontján mutatja be az EB-trófeáját, majd vasárnap a torna nyitófesztiváljára kerül sor a Papp László Sportaréna mellett. Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára kiemelte, az Európa-bajnokságra nagy az érdeklődés, ez pedig segíthet a sportág további népszerűsítésében: "Minden napra nagyon szépen fogynak a jegyek. Mindenkit arra bíztatok, hogy vegye meg elővételben, mert lehet, hogy a jegypénztárban ki kell írnunk, hogy megtelt az aréna. Nagyon bízunk abban, hogy szurkolók mellett olyan gyerekek is kilátogatnak, akiknek ez lesz az első találkozása a sportággal és hátha rabul is ejti őket és röplabdások akarnak lenni."

Magyarország társrendezőként története első Európa-bajnokságát rendezi, amely augusztus 23-tól szeptember 1-ig tart Budapesten. Jan de Brandt együttese a csoportkörben Észtországgal, Romániával, Azerbajdzsánnal, Horvátországgal és Hollandiával találkozik a Papp László Sportarénában. A magyar csapat mérkőzéseit a közmédia élőben közvetíti.

A magyar válogatott mérkőzései az Eb-n:

08.23 20:30 Magyarország - Észtország

08.24 20:30 Magyarország - Románia

08.26 20:30 Magyarország - Azerbajdzsán

08.28 18:00 Magyarország - Horvátország

08.29 18:00 Magyarország - Hollandia

JEGYEK: www.eventim.hu


hunvolley.hu