Röplabda lapszemle - Izgalmas, mozgalmas és eredményes évet zártunk

2019.01.02

Újabb sikeres évet zárt a magyar röplabdasport, és nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is komoly eredményeket könyvelhettünk el. Az elmúlt hónapok történéseiről a Magyar Röplabda Szövetség elnökét, dr. Kovács Ferencet kérdeztük.

"Örömteli, hogy 2018-ban sok területen tudtunk előrelépni. A sportdiplomáciai eredményeink kiemelkedtek, háromszor járt nálunk az európai szövetség elnöke, november elején pedig mi adhattunk otthont a hagyományos nemzetközi gálának. Hazánkban a röplabdasport népszerűsége még tovább nőtt, ez nem csak a taglétszámunk emelkedésén, hanem az igazolt felnőtt és utánpótlás korú sportolók számán is jól meglátszik. Elismerésre méltó, hogy decemberben még három női csapatunk is versenyben van a nemzetközi kupákban, jövőre pedig társ-házigazdaként női Európa-bajnokságot rendezhetünk. Az európai szövetség bizalmának köszönhetően a nyáron az Európa Liga döntőjében tesztelhettük a helyszínt, a Papp László Sportarénát, és időközben már megalakítottuk azt a csapatot, amely az EB előkészítésével és lebonyolításával foglalkozik."

A röplabda 2017-ben került be a TAO-támogatott labdajátékok közé, ami meghozta a remélt fejlődést.

"Nagyon fontos volt sportágunk számára a TAO-körbe kerülés, és ennek köszönhetően, más sikerek mellett, nagy infrastrukturális beruházások is elindultak. Kazincbarcikán leraktuk az alapkövet, Békéscsabán pedig egy igen komoly projekt indult el. Más városokban is elkezdődött a tervezőmunka; érződik, hogy egyre több helyen látnak fantáziát ebben a sportágban. Az MRSZ elnökségére újabb feladatokat ró ez a helyzet: az elért eredményeket meg kell tartani, és bízunk a további előrelépésben. Egy biztos: régen volt ilyen izgalmas, mozgalmas, eredményes éve a magyar röplabdának, mint 2018-ban."

hunvolley.hu