Óriási Dunakanyar siker az Eötvös Kupán!

2018.08.24

Az elmúlt szombaton strandröplabdával kezdődött és csütörtökön teremröplabdával ért véget Európa egyik legnagyobb röplabdás seregszemléje. A strandröplabda Eötvös Kupáról már hírt adtunk. A terem Eötvös Kupán 3 napon keresztül 109 mérkőzésen döntötték el a csapatok a helyezések sorsát.

Már a nevezéseknél kiderült, hogy a lányoknál ismét régi fényében ragyog majd a torna, hiszen garantálható volt, hogy az orosz Olimpia Moszkva; Algéria válogatottja; a máltai Swieqi Phoenix Volleyball Club; a felvidéki Presov; a vajdasági Kikinda; a holland Apeldoorn; a partiumi Bors; a finn Korpilahden Pyrintö magas színvonalú röplabdát mutat majd be és akkor még a hazai csapatokról nem is beszéltünk.

A fiúknál a román LPS Bihorul Oradea, a magyar válogatott és a kínai Hong Tian Ma Sport Club számított esélyesnek a végső győzelemre. Az első játéknapon 10 csoport mérkőzéseire került sor. Szerdán játszották le a keresztjátékokat, melynek során a lányoknál legjobb nyolc közé Algéria válogatottja, a tavalyi ezüstérmes Eötvös DSE, a holland Dynamo Apeldoorn, az orosz Olimpia Moszkva, a kassai GT12, a szintén kassai Green Apple, a Kikinda és a Dunakanyar SE jutott.

Több mérkőzés csak a rövidített szettben ért véget. Az izgalmas találkozók után csütörtök délutánra az alábbi végeredmény alakult ki:

Olimpia Moszkva (Oroszország)

Algéria "A" válogatott

Dunakanyar SE "A" (Magyarország)

Eötvös DSE "A" (Magyarország)

Dynamo Apeldoorn (Hollandia)

Gymnázium Trebisovska 12, Kosice (Szlovákia)

OK "KI 0230" Kikinda (Szerbia)

Green Apple (Szlovákia)

Swieqi Phoenix Volleyball Club (Málta)

SK ELBA Presov (Szlovákia)

Algéria "B" válogatott

Eötvös DSE "B" (Magyarország)

Veszprém Volley "A" (Magyarország)

A.C.S. Viitorul Bors (Románia)

Dienes László Gimnázium, Debrecen (Magyarország)

Debreceni Bolyai János Általános Iskola (Magyarország)

Dunakanyar SE "B" (Magyarország)

Kalocsai SE (Magyarország)

Korpilahden Pyrintö (Finnország)

DEAC (Magyarország)

Városi Sportiskola Dunakeszi "A" (Magyarország)

Fazekas Mihály Gimnázium, Debrecen (Magyarország)

Veres Péter Gimnázium, Balmazújváros (Magyarország)

Városi Sportiskola Dunakeszi "B" (Magyarország)

Veszprém Volley "B" (Magyarország)

Tatai Atlétikai Club (Magyarország)

Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium (Magyarország)

Eötvös DSE "C" (Magyarország)

Hong Tian Ma Sport Club (Kína)

UKS San Lesko (Lengyelország)

Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI (Magyarország)

Eötvös DSE "O" (Magyarország)

A verseny köré idén is kísérő programokat szerveztek. Szerdán a csapatok felvonulása igen hangulatosra sikerült. Ezután az edzők, sportvezetők a Belvárosi Művelődési Ház Pódium termében az Algériai Röplabda Szövetség alelnökének, Mohand Tamadartaza úrnak az előadását hallgathatták meg.
Csütörtökön a mérkőzések után három rövid színvonalas műsor következett. A díjátadás fényét emelte jelenlétével Orendi Mihály, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke; Vojth Ildikó, 75-szörös magyar válogatott röplabdázó, Polgár Sándor, a Magyar Röplabda Szövetség alapító tagja, a Tóth Árpád Gimnázium címzetes igazgatója és Szombathy András a torna főszervezője, a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség elnöke.

hunvolley.hu