NEMZETKÖZI FELMÉRÉST INDÍT AZ MDSZ

2020.05.20

Hogyan változott a gyermekek fizikai aktivitása a járvány és a korlátozó intézkedések hatására? Többet mozog az a gyermek, akinek van kertje vagy kutyája? Számít a napirend a mozgás és a sport tekintetében akkor, amikor az iskola zárva tart? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az a nemzetközi felmérés, ami május 15 és 31. között zajlik kilenc európai országban.

A koronavírus járvány, illetve a kapcsolódó iskola- és munkahely bezárások minden család életét megváltoztatták. Hogyan illeszkedik ebbe az új napirendbe a testmozgás és a sport? Vajon többet vagy kevesebbet mozognak a gyermekek, mint előtte? A Magyar Diáksport Szövetség által vezetett felmérés segít abban, hogy pontosabb képünk legyen a családok és a gyermekek átalakult szokásairól.

A felmérésben bárki szabadon részt vehet, akinek iskoláskorú gyermeke van. Az online kérdőív, melynek kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe, elérhető a ezen a linken. A kitöltés anonim módon történik.

A felmérés tapasztalatai fontos segítséget jelentenek a sport és a testnevelés területén dolgozó szakemberek, valamint a kutatók és a szülők számára a következő időszakra vonatkozó tervek elkészítéséhez.

mdsz.hu