MLSZ Pályépítési program

2018.08.28

A Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretén belül a sportszervezeteknek és a települési önkormányzatoknak ismételten lehetőségük van pályaépítésre pályázni. 2012 óta az MLSZ az Országos Pályaépítési Program keretében több mint 600 pályát adott át országszerte.

A pályázaton való részvétel feltételei:
- a beruházás teljes bruttó költségéből 30% önrészt kell biztosítania a pályázónak;
- a pályázónak a 70% nettó TAO-forrásra közvetítenie kell az MLSZ felé olyan céget, aki a pályaépítéshez fel tudja ajánlani a társasági adóját;
- a társasági adót felajánló cég által nyújtott kiegészítő sportfejlesztési támogatást az MLSZ vagy visszaadja az illetékes sportszervezetnek egyéb támogatásként, vagy a sportszervezet döntése alapján a kiegészítő sportfejlesztési támogatásnak saját maga is lehet a kedvezményezettje.
-az MLSZ vállalja a teljes beruházás lebonyolítását, valamint a TAO-forrással történő elszámolást.
Pályázni az alábbi pályatípusokra lehet:
- 12x24 méteres műfüves grundpálya;
- 20x40 méteres műfüves kispálya;
- 20x40 méteres rekortán kispálya;
- 40x60 méteres műfüves félpálya;
- 105x68 méteres műfüves nagypálya;
- 105x68 méteres élőfüves nagypálya.
A pályázathoz kapcsolódó dokumentumok az MLSZ és a megyei igazgatóságok honlapjairól elérhetők (Futballfejlesztés - Pályaépítési Program menüpont).
Amennyiben korábban még nem nyújtott be kérelmet az adott pályázó az MLSZ Országos Pályaépítési Programjában, a pályázat benyújtásához előzetes regisztráció szükséges. A regisztrációt a pályázónak kell kezdeményeznie, melyre a https://www.mlsz.hu/ weboldalon van lehetőség. Amennyiben korábban már nyújtott be, abban az esetben a pályázó felületre belépve tudnak új pályázatot létrehozni.
A pályázatok benyújtási határideje 2018. szeptember 10. A pályázatokról az illetékes MLSZ Megyei Társadalmi Elnökség javaslatára az MLSZ Elnöksége dönt 2018. október 30-ig. A pályák felépítésére előreláthatóan 2019-ben vagy 2020-ban kerül sor.