Labdarúgás: U13-as csapatunk idegenben győzni tudott

2019.03.11

Az U13-as csapatunk hétvégén Zuglóba utazott a 13. fordulóban. A mérkőzést hátrányból, összesen 4 perc alatt megfordítva tudtuk megnyerni.
BVSC-Zugló - Dunakanyar SE 1:2 (1:2)
Kezdő: Pálfi Kristóf, Deák Márton, Egervári Bertalan, Pál Zalán, Gál Ambrus, Helter Máté, Vághy Martin, Faházi Bendegúz, Nagy László, Szöllősi Botond, Fehér Leonárdó
Gól: Egervári Bertalan, Faházi Bendegúz
Csere: Lenti Barnabás

Egy igen kemény talajú műfüves pályán játszottuk a soron következő bajnokinkat a BVSC ellen, idegenben. Nagyon fogadkoztak a fiúk, hogy ezúttal nem csak a játékkal, a mérkőzés végeredményével is elégedettek leszünk a találkozó végén. Jól is kezdtünk, de összességében az első félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét oldalon akadtak kisebb-nagyobb lehetőségek. Öt perccel a szünet előtt a játékvezető nagy hibát vétett, nem vette észre, hogy az ellenfél játékosa az esése után kézzel terelte tovább a labdát a saját térfelének közepén és a kontrából gólt is kaptunk. Hozzá kell tenni, hogy több játékosunk is komoly hibát vétett a védekezésnél (1:0). A fiúk pozitív energiára váltották az igazságérzetüket sértő ítéletből fakadó dühöt és szinte a középkezdés után korrigáltak: Helter Máté lépett fel a védelemből, nagyszerűen ugratta ki Egervári Bercit, akit a 16-oson belül akasztottak. A 11-est a sértett higgadtan lőtte a kapu közepébe (1:1). Két perccel később jobb oldali szögletünk után Faházi Bendi elé pattant a labda, aki okosan emelt a bal sarokba (1:2). A második játékrészt nagy lendülettel kezdtük és beszorítottuk az ellenfelet a kapuja elé, de több ígéretes támadásunkat sem tudtunk góllal befejezni, így izgalmas lett a végjáték. Sajnos a játékvezető is hozzájárult ehhez, ugyanis 6 perccel a vége előtt - miután Helter Mátét közvetlen közelről vállon rúgták a labdával a büntetőterületen belül - 11-est ítélt a hazai csapat javára, amit azonban gyatrán mellérúgtak. A végéig újra inkább nekünk voltak lehetőségeink, így összességében megérdemelten győztünk! Nagyon kijárt már a csapatnak ez a siker, amiért ezúttal is nagyon megdolgoztak a fiúk. Többször visszakaptuk tőlük a gyakorolt dolgokat és újra bizonyították, hogy van tartásuk. Nagy köszönet a szép számú szurkolóseregünknek, a Szülők ezúttal is sportszerűen és rengeteg pozitív energiát sugározva bíztatták a fiúkat!
Hajrá Dunakanyar!

                                                    - értékelte Egervári Zsolt, szakmai igazgatónk a mérkőzést.