Labdarúgás: csodás edzőtáboron vagyunk túl

2019.08.21

A labdarúgásban a felkészülési időszakban, télen és nyáron az edzőtáboron nagy hangsúly van. Ez nálunk sincs máshogy, a Zala megyei Csesztregre utaztunk több korosztállyal is, ami idén kifejezetten jól sikerült, Egervári Zsolt - szakmai vezetőnk beszámolóját olvashatjátok lentebb.

Elérkezett a pénteki nap, amely a tábor egyik csúcspontjának ígérkezett. A gyerekek nagyon várták, hiszen a helyi "Fradival", a ZTE Akadémia csapatával játszhattunk edzőmérkőzést U13 és U14 korosztályban. Először a 2007-es korosztályunk magas színvonalú, nagyszerű mérkőzést játszott a kék mezes hazaiakkal és végig vezetve 4:2-re diadalmaskodott. Csapatunk az edzőtábor terhelése ellenére kiemelkedő játékot produkált és teljesen megérdemelten nyert. U14-eseink szintén kitettek magukért, bár náluk a fáradtság jobban jelentkezett. Ez a végeredményben is megmutatkozott, a hazaiak 6:1-re győztek, de a játékosaink teljesítményével elégedettek lehetünk a felkészülés ezen időszakában. Ez a két mérkőzés mindkét csapatunk számára komoly megmérettetést jelentett, büszkén fogadtuk a közönség tapsát mindkét meccsünk után. Közben a kicsik folyamatosan követték a mérkőzések eredményeit Csesztregen, és nagy pacsizás közepette fogadták társaikat érkezéskor. Ők is megkapták a terhelést, hiszen a délelőtti edzés után délután is mozogtak a pályán, a meccset játszó nagyok pedig regeneráló edzésen vettek részt kora este. Ami azonban este történt, arra nyugodtan mondhatjuk, hogy egyedülálló, felemelő és varázslatos, egy hatalmas tábortüzet körülülve a csapat fantasztikus táborbúcsúztató estét produkált. Fantasztikus nap volt, fantasztikus pillanatokkal.
Mindezek után érkeztünk el a tábor utolsó napjához, amikor a délelőtt folyamán megejtettük a táborzárást. Szakmai és közösségépítési szempontból korosztályonként és kihirdettük a "tábor embere" címet. Utóbbinál leírhatatlanul nehéz volt az edzők dolga, annyi jelölt volt erre a címre, így talán még nagyobb elismerés azoknak, akik kapták: Greschik Áron, Meszlényi Áron, Filó Bence és a 2005-ös komplett korosztály. Gratulálunk nekik!
Búcsúzóul még felmentünk a pályára egy fantasztikus hangulatú felnőtt-gyerek nagypályás mérkőzésre, egy közös záróebéd, majd a helyenként megható búcsú kézfogások, pacsik következtek. Folytatjuk otthon...