Január 5-én 12. alkalommal kerül sor a Szakmai Napra

2019.01.02

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága - a Gödöllői SK-val és az MLSZ MTK-régiójának szakmai vezetőivel közösen - 2019. január 5-én, szombaton immár 12. alkalommal rendezi meg hagyományos Évindító Futballszakmai Napját. A helyszín ezúttal is Gödöllő, a program a "szokásos": délelőtt edzők kispályás tornája, ebéd, majd délután szakmai előadás.

Az edzői tornán 5 régiós központ (FTC, Honvéd, Kecskemét, MTK, Vasas) 14+8 Bozsik-központja által az adott térségben működő sportegyesületek edzőiből verbuvált csapatai vehetnek részt. A mellékelt képeken megismerhető az egyes csapatokat szervező vezetők neve; aki kedvet érez a játékra, ezen személyeknél van még lehetőség bekerülni a csapatokba. A cél, hogy az érintett régiós területek minél több klubjától minél több szakember jöjjön el január 5-én Gödöllőre.

A versenykiírás értelmében a főbb szabályok a játékjogosultságra és egyéb alapelvekre vonatkozóan:

- a csapat minél több, az adott Bozsik-központi sportszervezet(ek) alá tartozó kluboknál dolgozó edzőkből álljon;

- életkori megkötések: alapvetően 34 év felettiek játszhatnak, de valamennyi csapat nevezhet 2 fő 20 és 30, valamint további 2 fő 30 és 34 év közötti játékost;

- nevezhető játékosok száma: minimum 10, maximum 15 fő;

- valamennyi csapat mellé minimum 3, maximum 5 fős szakmai stábot kell nevezni;

- minden csapatnak törekednie kell minél több, a régióban dolgozó edzőt a tornára "szurkolóként", a délutáni szakmai előadásra hallgatóként elhozni

További FONTOS tudnivalók:

- a szakmai nap ingyenes;

- a tornán résztvevő edzők ebédre, előadásra az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság vendégei;

- a sorsolást a szervezők december 31-ig elkészítik és a Facebook-on (facebook.com/pmlsz), valamint a pest.mlsz.hu oldalon közlik

A szakmai előadás 15:00 órakor kezdődik, helyszíne a Gödöllői Egyetem területén található Alma Mater Étterem (2100 Gödöllő, Páter Károly utca 1.).

Előadó: Ferenczi Attila UEFA A edző, szakíró, játékelmélet-kutató és -fejlesztő, az MSTT Játékelmélet Bizottság elnöke

Az előadás címe, hívó üzenete: "Gondolkozz másképp a futballról!"

Az előadás témái:

• Miért beteg a magyar futball?

• Futball-filozófiák

• Döntés a labdarúgásban

• Döntésképesség vs döntés képesség

• Képzési módszertanok a világ labdarúgásában

A szakmai előadásra 15 órától minden érdeklődőt örömmel látnak a szervezők, nem csupán azokat, akik részt vesznek a délelőtti edzői tornán!

(Lentebb görgetve a hírben, a letölthető dokumentumok alatt a mellékelt képeket tanulmányozva a január 5-i edzői tornára meghívott csapatok és vezetőik; a torna lebonyolítása és időrendje, valamint a 2007 óta megrendezett Évindító Pest Megyei Futballszakmai Nap története - korabeli fotóalbumokkal és sajtóanyagokkal - ismerhető meg...)

pest.mlsz.hu