Gödöllőn tartotta első edzését a Pest megyei amatőrválogatott

2019.10.28

Október 24-én, csütörtökön este a Gödöllői SK Táncsics Mihály úti sporttelepén a Pest megyei amatőrválogatott szakmai stábja megtartotta első kiválasztó foglalkozását. A behívott 42 labdarúgóból végül 28 játékos jelent meg az első közös tréningen, többen betegség, illetve sérülés miatt maradtak távol.

Előzetesen kialakult egy bővebb, 60 játékosból álló névsor, amelynek tagjait egyrészt a Pest megyei I. osztályú klubok, valamint a másodosztályú élcsapatok (1-8. helyezettek) szakvezetőinek ajánlásai, másrészt pedig a szakmai stáb tagjainak meglévő ismeretei és információi alapján vették számításba. Az edzői stáb egyeztetését követően aztán már szűkebb létszámú csoport kapott meghívást a gödöllői kiválasztóra. Bár az első edzés lezajlott, FONTOS megjegyezni, hogy a válogatott kapuja továbbra is bárki számára nyitva áll, hiszen a stábot alkotó négy szakember már hetek óta nagy gondossággal gyűjti az információkat a Pest megyei első és második ligában játszó játékosokról, sok esetben személyesen is kilátogatva a bajnoki mérkőzésekre.

A szűkebb lista alapján kaptak behívót október 24-ére a játékosok, összesen 42-en, de munkahelyi elfoglaltság, valamint betegség és sérülés miatt végül csak 28-an tudtak részt venni a foglalkozáson. Őket két csapatra osztotta a szakvezetés, majd egy bemelegítés után kétkapus játékban mutathatták meg a labdarúgók, hogy érdemesek a Pest megyei amatőrválogatott kerettagságára. Ismert: a Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornája 2. (Közép- és délkelet-magyarországi) csoportjának november 30., december 1-i hétvégén, a Békés megyei Füzesgyarmaton rendezendő mérkőzésein - ennek a régiós ötösfogatnak a tagja Pest megye is - a tét nem kisebb, mint a döntőbeli szereplés kivívása. A kétnapos finálét az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága - mint a 2017-es győztes, és így címvédő amatőrválogatott "üzemeltetője" - rendezi meg december 7-én és 8-án a győr-gyirmóti Alcufer-stadionban, mely jelenleg az NB II-ben vitézkedő Gyirmót FC Győr otthonául szolgál.

A csütörtöki foglalkozáson valamennyi szakvezető külön erre a célra készített jegyzettömbbel a kezében nézte végig a pályán igyekvő játékosok teljesítményét. Az edzés után a játékosok és a stáb a "házigazda" Gödöllői SK jóvoltából szendvicseket és forró teát kaptak.

Az edzői egyeztetések és a Gödöllőn látottak alapján a szakmai stáb a napokban tovább szűkíti a keretet, amely november 7-én, csütörtök este ismét találkozik. A helyszín ezúttal is Gödöllő, a GSK bázisa lesz, a cél pedig, hogy kialakuljon a Füzesgyarmatra utazók 22 fős névsora.

Az október 24-ei kiválasztóra behívott, és ott megjelent játékosok listája (zárójelben a labdarúgó klubja): Kerék László, Molnár László (Budakalász), Papp Krisztofer Tibor (CSO-KI), Makrai Márk, Nádasi Olivér, Papp Dániel (VS Dunakeszi), Tarnóczy Ticián (Dunavarsány), Gulyás Dominik, Hevesi Milán (Gödöllői SK), Bálint Dávid, Pádár Gábor, Vasáros Dániel (Mogyoród FC), Györe Krisztián (Nagykáta), Kenderes Milán, Nemesvári Dániel (Nagykőrösi Kinizsi), Bene Balázs, Széplaki József (PILE-Szántó), Sárán Tamás, Szili Zsolt (Pilis), Báthory Péter (Pomáz-ICO), Lipők Benjámin, Orbán Márk (Törökbálint), Gergely Tamás (Gyömrő), Kovács Ádám (Vác-Deákvár), Molnár Krisztián (Vecsés), Gyárfás Tamás, Hosszú Levente, Pálinkás Gergő (Veresegyház).

Csank János mesteredző, volt szövetségi kapitány a foglalkozás végén - miután Szabados Tamás vezetőedző értékelte a látottakat - a következő gondolattal zárta a kiválasztót: "Figyeljenek oda a sportemberhez illő életvitelre, ne csak most a válogatott miatt, hanem a hétköznapokban is, ezzel példát mutatva a környezetükben élőknek."

A kiválasztóra behívott, de ott egyéb okok miatt távolmaradó játékosok listája (zárójelben klubjuk nevével): Erőss Tamás (Budakalász), Rákóczi Levente (CSO-KI), Sipos Roland (Dunavarsány), Maródi György (Gödöllői SK), Mányi Domonkos, Szalkai Péter (Nagykáta), Szacskó László, Branco Petric (Nagykőrösi Kinizsi), Danku Tamás (PILE Szántó), Petroff Márkó (Pomáz-ICO), Pothorszki Balázs (Törökbálint), Kiss Szabolcs (Gyömrő), Hegyvári Dávid (Vác-Deákvár), Hamar István (Vecsés).

A szakmai stábot Csank János (Tarpa SC) szakmai igazgató, Szabados Tamás (Taksony SE, NB III) vezetőedző, Pozder Nenad (Gödöllői SK, megyei I.) és Rob Kornél (Vác-Deákvár, megyei II.) asszisztens edzők képviselték.

A Pest megyei amatőrválogatottat (PMAV) versenyeztető, annak szerepléséhez a gondtalan hátteret biztosító MLSZ Pest Megyei Igazgatóság részéről a gödöllői kiválasztón jelen volt Benkő Tamás Pest megyei igazgató; Rózsavölgyi Sándor, az MLSZ Pest megyei társadalmi alelnöke, a házigazda Gödöllői SK alelnöke; Rédei-Ander Enikő Pest megyei Grassroots koordinátor, Gaszt Viktória masszőr, valamint Gráczer Zoltán technikai vezető is.

pmlsz.hu