Futsal7végék: újfent nevezési rekord született

2019.11.19

Lezárult a téli teremtorna-sorozatok, a Futsal7végék jelentkezési időszaka. Rekordszámú, összesen 481 nevezés érkezett a 9 korosztály 12 különböző versenyére. A legtöbb jelentkezés idén is az U11-es és az U13-as mezőnyben volt, amelyekben sajnos nem is tudtunk minden nevezést elfogadni...

A legtöbb jelentkezés idén is az U11-es és az U13-as mezőnyben volt: előbbi korcsoportba 110 együttes, utóbbiba 104 jelezte indulási szándékát az előzetesen jelzett 96 befogadhatóval szemben. Ezekben a korosztályokban ezért - a korábbi évek gyakorlatával szöges ellentétben - ezúttal kénytelenek voltunk nem csak a határidőn túl érkezett nevezéseket elutasítani, hanem további, más megyei jelentkezéseket is (a tartalékcsapatok "kizárása" után sorsolással döntöttünk az elutasítandó csapatok kilétéről). Mindezek ellenére az U11-ben 98, míg az U13-ban 99 gárda lesz.

Most, a nevezések összesítése után a különböző korosztályú és nemű tornák csoportjainak - elsősorban - területi elven történő kialakítása zajlik, míg az egyes találkozók konkrét időpontjainak kijelölése az elkövetkezendő hetekben várható. Az egyes versenyek legfontosabb paramétereit és lebonyolítási rendszerét viszont már megnézheti ITT.

Mint azt korábban is jeleztük, a legtöbb csapatot felvonultató korosztályok küzdelmei rajtolnak majd a legkorábban, így az U11-esek, az U13-asok és az U15-ösök már december 8-án (vasárnap) - s onnantól kezdve akár minden decemberi hétvégén - parkettre lép(het)nek. Az összes többi mezőny résztvevői csak a jövő évben kezdik meg csatározásaikat.

Fontos kiemelnünk, hogy az előttünk álló versenyeken már csak kizárólag TEREMCIPŐBEN (tehát műfüvesben nem!) engedélyezett a pályára lépés. Emellett szeretnénk felhívni az érintettek figyelmét a versenykiírás játékjogosultságot taglaló pontjai közül is néhányra:
- A sípcsontvédő használata KÖTELEZŐ!
- A mérkőzéseken pályára lépő labdarúgóknak futsal-versenyengedélyt kell kiváltani.
- A mérkőzéseken csak és kizárólag azok a játékosok léphetnek pályára, akik a benevezett sportszervezet igazolt futsaljátékosai és rendelkeznek érvényes sportorvosi engedéllyel (az eredeti engedélynek a helyszínen kell lennie!).

Kérünk tehát mindenkit, hogy időben intézkedjen a fentiekről (is)!

pest.mlsz.hu