FÖLD NAPJA 2020 PÁLYÁZAT

2020.04.28

2020 április 22. a Föld napja megünneplésének 50. évfordulója. Ez alkalomból Szentendre Város Önkormányzata pályázatot hirdet a természet- és környezetvédelem jegyében. A téma: mit tehetünk egyénileg, apró lépésekkel a Föld megóvásásért? A pályázatok benyújtási határideje: 2020. május 24.

2020 április 22-én a Föld napja 50. évfordulóját ünneplik világszerte. Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése, erre hívja fel a figyelmet a világméretű kezdeményezés, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése, a hulladék csökkentése, az állat- és növényvilág védelme, a túlfogyasztás mérséklése.

(Mit tehetsz? Sokat. Zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, éheztesd a kukát, szigetelj, ne vásárolj csomagoltat, élj műanyagok nélkül, válts környezetbarát szerekre, félkész, kész helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit... ajándék a környezetnek, egészségednek. Minden héten).

Szentendre Város Önkormányzata a jeles nap alkalmából pályázatot hirdet a természet- és környezetvédelem jegyében, melynek keretein belül arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy egyénileg, apró lépésekkel, saját környezetünk megóvásával, fejlesztésével mi magunk is mennyit tehetünk az élővilág megóvása érdekében.

A pályázaton fényképek beküldésével lehet részt venni, az alábbi kategóriákban:

Pályázati kategóriák:

Szentendrei ingatlan és/vagy ingatlan előtti közterület rendezése - előtte és utána készített fényképekkel (pl.: kertrendezés, hulladékgyűjtés, ároktakarítás, madárbarát-, sünbarát kert kialakítása stb.)

Lakótelepi erkély/ablak (pl.: növénytelepítés, virágládák beültetése, madáretető kihelyezés stb.)

Saját otthonunkban elkészíthető tárgyak (akár újrahasznosítással) pl.: házi komposztáló, madáretető, madárodú, esővízgyűjtő, rovarhotel stb.

A pályaművek elkészítése:

A pályázatra egy pályázó a témához kapcsolódó minimum 2 db és maximum 6 db digitális vagy digitalizált JPEG formátumú képpel pályázhat.

Jelentkezés:

A pályázaton való részvétel feltétele az online pályázati űrlap kitöltése, illetve a fényképek feltöltése ezen űrlapon keresztül. Az űrlap kitölthető a www.szentendre.hu oldalon.

Pályázatok benyújtásának határideje: 2020. május 24.

Pályázatok értékelése: Az alkotásokat kategóriánként értékeljük és jutalmazzuk.

A legsikeresebb művek alkotóit vásárlási utalványokkal jutalmazzuk. Minden pályázati kategóriában az 1-3. helyezettet díjazzuk.

I. helyezett: 50. 000 Ft értékű utalvány

II. helyezett: 30. 000 Ft értékű utalvány

III. helyezett: 15. 000 Ft értékű utalvány

A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítjük.

Pályázati feltételek:

Az alkotásokból a pályázat kiírói kiállítást rendezhetnek. A pályázati anyag beküldésével a pályázó, vagy törvényes képviselője elfogadja a pályázat feltételeit és egyben hozzájárul, hogy a rendezők a pályázattal kapcsolatos elektronikus és nyomtatott publikációkban képeiket térítésmentesen használják az alkotó nevének feltüntetésével.

A pályázaton kategóriától függően Szentendrén található ingatlannal, illetve erkéllyel lehet nevezni.

szentendre.hu