Dunakanyar SE-Szentendre – Nyíregyháza Spartacus FC 0:1 (0:0)

2021.06.16

Dunakanyar SE-Szentendre - Nyíregyháza Akadémia 0:1 (0:0)

A szegediek elbúcsúztatása után 3 nappal hazai pályán fogadtuk az NBI 15. helyén végzett Nyíregyháza Akadémia csapatát.

Igen meleg, napos időben kis híján villámrajtot vettünk, ugyanis Faházi Bendi 20 méteres bombáját a vendégek kapusa nagy bravúrral ütötte ki a bal sarokból. A szabolcsiak voltak némi mezőnyfölényben, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Az első játékrészben mi Gál Ambrus helyzeténél szisszenhettünk még fel, de a nyíregyházi hálóőr akkor is a helyén volt.

A második félidő legelején megint csak nagyon kicsi hiányzott a gólunkhoz, Gál Ambrus 10 másodperc elteltével 14 méterről lőtt a bal kapufa mellé. A másik oldalon a kékben játszó nyírségiek is eljutottak helyzetig, de egy ordító ziccert a kapu fölé lőttek. Óriási csata, fizikális küzdelem zajlott a pályán, vegyes sikerrel. Aztán az ivószünet után elcsúszott a bal oldali védekezésünk, és az ellenfél jobb szélsője a kirontó kapusunk mellett a kapuba helyezett (0:1). Próbáltunk nyomást helyezni a nyíregyházi kapura, ami részben sikerült is, be-beszorultak a kékek. A srácok nagyot mentek, ütköztek, hajtottak, de igazán nagy gólhelyzetig ezután nem sikerült eljutni, így maradt az egy gólos vereség.

Vereség? Dehogy! Aki látta, tudnia kell! Ez győzelem volt! A fiúk nemhogy napról napra felnőnek az egyre komolyabb feladatokhoz, de egyben folyamatosan feszegetik a saját korlátaikat. U15-ben NBI-es csapat ellen így focizni, ilyen mérkőzést játszani nagy szó és nagyon bíztató!

Gratulálunk a csapatnak és biztosak vagyunk benne, hogy a visszavágón is hasonló teljesítményre leszünk képesek! Az pedig bármire elég lehet... 

Hajrá Dunakanyar!