Bravúros győzelem

2020.11.14

Dunakanyar SE-Szentendre - Újpest FC 5:1 (3:0)

Dunakanyar SE: Boros - Komáromi (Szórád), Zöld, Meszlényi, Krajcsovits - Pinke, Lőrincz, Alexi - Korvicska, Acsai, Egervári

Gólszerzőink: Acsai (2.p.), Egervári (6.p.), Acsai (30.p.), Egervári (54.p.), Egervári (79.p.).

A bajnokságban a mérkőzés előtt 1-1 vereséggel álló két csapat került szembe egymással, akik egyben a pontvadászat két legerősebb együttesét is reprezentálják.

Somogyi Tibor csapata kitűnő felfogásban kezdett és Acsai Dani szemfüles, majd Egervári Berci szabadrúgásból elért találatával 6 perc alatt 2:0 arányú előnyre tett szert. Fél óra elteltével Korvicska Boti ment el a jobb oldalon, centerezését pedig Acsai Dani értékesítette (3:0).

A szünet után Meszlényi Áron került a védelem mögé a bal oldalon, középre adott labdáját a kapus Egervári Berci elé ütötte, aki azt az üres kapuba továbbította (4:0). 5 perccel a vége előtt egy távoli lövésből (melyet egyértelmű kezezés előzött meg) szépített az ellenfél (4:1). Az utolsó szó azonban a miénk volt: Korvicska Boti tört be a büntetőterületen belülre, ahol buktatták. A 11-est Egervári Berci higgadtan lőtte a kapu jobb oldalába. (5:1).

Vezetőedzőnk, Somogyi Tibibá kitűnően felkészítette a csapatot a mérkőzésre, az állandó letámadásunkkal nem tudott mit kezdeni az Újpest. A csapatok közötti különbséget hűen tükrözi az eredmény, a mérkőzés jelentős részében kézben tartottuk az irányítást, a vendégek alig-alig tudtak bármilyen veszélyt jelenteni a kapunkra.

Ezzel a vesztett pontok tekintetében 3 pontos előnnyel átvettük a vezetést a tabellán is, de ennél sokkal fontosabb, hogy minden játékosunk fejlődése töretlen, látszik az edzésmunka eredménye.

Gratulálunk a csapatnak, szép volt fiúk, csak így tovább!!! Hajrá Dunakanyar!

Egervári Zsolt

szakmai igazgató