Állásfoglalás edzésekkel, edzőmérkőzésekkel kapcsolatban

2020.05.07

Az MLSZ Elnöksége a labdarúgóklubok esetleges edzéseivel, sportfoglalkozásaival és edzőmérkőzéseivel kapcsolatban az alábbi állásfoglalást adta ki.

Az Elnökség döntése szerint három professzionális versenyprogram kivételével, a jelen járványügyi helyzetre tekintettel a labdarúgás egészében nem indít hivatalos versenyprogramokat. Az ezekben a sorozatokban nem érintett klubok esetleges edzései, sportfoglalkozásai, edzőmérkőzései nem tartoznak az MLSZ illetékességébe. Amennyiben a klubok saját döntésük alapján újrakezdik/folytatják a szóban forgó tevékenységeket, a vonatkozó általános előírásokat, kormányrendeleteket kell követniük.

Tájékoztatásul azonban az MLSZ Orvosi Bizottsága összeállított egy anyagot, amely minden szakágra és korosztályra gondolva, általánosan a labdarúgó sporttevékenységek együttesére írja a járványügyi kockázatok csökkentése érdekében követendő szempontokat, magatartási formákat. Az útmutató ezen a linken érhető el: https://szovetseg.mlsz.hu/egeszsegvedelmi-ajanlasok. A minden részletre kiterjedő anyagból külön kiemelnénk a sportszervezetek legfontosabb és alapvető felelősségét, az öltözők mérkőzések és edzések előtti és utáni rendszeres, a szokásosnál alaposabb takarítását, fertőtlenítését.

Hangsúlyozzuk, hogy a vészhelyzet ideje alatt a sportszervezetek kizárólag saját felelősségükre szervezhetnek edzőmérkőzést, az MLSZ hivatalos edzőmérkőzéseket nem regisztrál, játékvezetőket edzőmérkőzésekre nem biztosít. Kérjük a sportszervezetek körültekintő, bölcs és önkorlátozó döntését ebben a témában, tekintettel a járványügyi helyzetre, valamint arra a tényre, hogy az ilyen jellegű mérkőzések normális körülmények között is a leggyakoribb célpontjai a fogadási csalásoknak, amely most várhatóan erősödni fog.

forrás: pmlsz.hu