Állásfoglalás a Pest Megyei Futsal7vége „3 fordulós szabályáról”

2019.01.29

Tekintve, hogy az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Versenyirodájához az elmúlt napokban viszonylag sok megkeresés érkezett és érkezik azzal kapcsolatban, hogy a jelenleg is tartó átigazolási időszakban (át)igazolt futsaljátékos játszhat-e a következő Pest Megyei Futsal7vége-tornán, avagy sem, ezért a kérdéssel kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatja a szervező az érintett sportszervezeteket.

A hatályos (át)igazolási szabályzat ide vonatkozó pontjait /NYIÁSZ 13. § (2) bekezdés/ a hatályos Futsal versenyszabályzat 15. § (1) bekezdés f) és g) pontja tovább szűkíti (az FVSZ idézett pontjait bemásoltuk közleményünk végére, ahogy a két szabályzat elérési útját is), ezért a futsalversenyeinken csak azok a játékosok léphetnek pályára a bajnokságok/tornák hajrájában (így a rájátszásokban is), akik az adott verseny alapszakaszának utolsó 3 fordulója előtt a sportszervezet igazolt futsaljátékosai voltak.
Mivel azonban a forduló/játéknap meghatározására egyik szabályzatunkban sem találtunk iránymutatást, ezért a "forduló" kifejezés jelentésére a következő állásfoglalást adjuk ki: valamennyi általunk szervezett futsalversenyben (így a bajnokságok mellett a tornarendszerű bajnokságok és a tornák esetében is) egy mérkőzés egy fordulónak számít, ugyanis a versenyeink adott szakaszaiban mindenki játszik minden ellenfelével, pont mint egy bajnokságban, ahol egy meccs egy fordulót jelent.

FVSZ 15. § (1) bekezdés
"f) Valamennyi futsal labdarúgó bajnokságban, a versenyrendszer alapszakaszának befejezését megelőző 3 fordulóban - valamint a rájátszás mérkőzésein ill. az osztályozó mérkőzéseken - csak annak a futsal játékosnak van játékjogosultsága, aki az alapszakasz utolsó 3 forduló időpontja előtt a sportszervezet igazolt futsal játékosa volt.
g) Nincs játékjogosultsága, és versenyigazolványát nem lehet kiadni annak a futsal játékosnak, akinek igazolását, átigazolását az alapszakasz utolsó 3 fordulójának ill. a rájátszás vagy az osztályozó mérkőzések időszakában végezték el."

Az állásfoglalással kapcsolatos két szabályzat az alábbi két gombra kattintva érhető el: