Adni jó… – cipősdoboz akció az MRSZ-ben

2018.11.28

Tisztelt Tagszervezetek! A Magyar Röplabda Szövetség munkatársai idén, egy nemes feladat érdekében összefogtak, és úgy döntöttek részt vesznek a Baptista Szeretetszolgálat által már évek óta sokak által ismert adományozási kezdeményezésében.

Ha röviden kellene összefoglalnunk, akkor egy "cipősdoboznyi szeretet", erről szól a kezdeményezés valójában.

A felhívás szerint keresni kell egy cipősdobozt, - amely valószínűleg minden háztartásban található - amit azután szépen (külön a tetejét és az alját) karácsonyi csomagolópapírral bevonunk - hogy igazi ajándék képét öltse -, majd eldöntjük, hogy kisfiúnak vagy kisleánynak szeretnénk-e csomagot készíteni, illetve, hogy milyen korú gyermeknek és megtöltjük mindenféle kedves ajándéktárggyal a dobozt. A tartalom teljesen egyéni és tőlünk függ, lehet mesekönyv, színező, játék, plüss, íróeszköz, iskolai felszereléshez dolgok, hegyező, radír, sporteszköz, ruhanemű, stb. csak a fantáziánk és persze a doboz mérete szab határt. Ami nem lehet a dobozban, agresszivitást sugalmazó dolog, törékeny, romlandó és veszélyes. Majd a dobozt átkötve, a tetejére ráírjuk, hogy pl. "5 éves kisfiú" vagy "3 éves kisleány".

A fentiek szerint elkészített cipősdobozokat az MRSZ Váci úti székhelyén gyűjtjük december 10-ig, majd ezt követően elvisszük őket egy átvevőpontra és leadjuk, hogy Karácsonyra minden doboz megtalálja a kis gazdáját.

A dobozok elsődleges "kikötői" gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek.

Minden doboz számít, hiszen bőven van olyan gyermek, akinek egy ilyen doboz fogja jelenteni a karácsonyi ajándékot. Ezért, akinek lehetősége van, módjában áll ilyen ajándékdobozokat összeállítani és a határidőig a Szövetségbe eljuttatni, azt kérjük tegye meg. Az adományozás teljesen önkéntes és anonim.
forrás: hunvolley.hu