A Dunakanyar SE vezetőségének hivatalos állásfoglalásáról a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban

2020.03.13

További aktuális helyzetjelentések és szakszövetségi rendelkezések a FRISS hírek alatt

A Dunakanyar SE vezetőségének hivatalos állásfoglalásáról a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban.

Közleményünkkel célunk nem a médiában tapasztalt pánikhangulat terjesztése, hanem a figyelem felhívása a megfelelő óvintézkedésekre és fokozott betartásukra, megakadályozva ezzel a koronavírus terjedését, megelőzve a fertőzéssel járó esetleges kellemetlenségeket.

1. Mind egyénileg, mind közösségben fontos, hogy betartsuk a higiénés szabályokat: rendszeres, meleg vízzel, fertőtlenítő szerrel, szappannal történő kézmosás, lehajtott fejjel, zsebkendőbe vagy könyökhajlatba történő köhögés, tüsszentés.

2. Kerüljük a nagy tömeget mozgató rendezvényeket!

3. A fertőzéssel járó tüneteket észlelve telefonon hívjuk a háziorvost!

4. Klubunk játékosai, munkatársai lehetőségük szerint halasszák el külföldi útjaikat, amennyiben ezt nem lehet megtenni, minden esetben jelezzék esetleges külföldi utazásuk tervét, annak várható időpontját! Az utazásról visszaérve 14 napig nem látogathatják az edzéseket, mérkőzéseket. Ez a megkötés akkor is érvényes, amennyiben egy háztartásban elő utazik külföldre, hiszen ez esetben az esetleges fertőzést elkaphatja.

5. Kérjük a szülőket, saját, gyermekük vagy családtagjaik külföldi utazásait előzetesen jelezzék a klubvezetés és az edzők számára. Az utazásról visszaérve 14 napig nem látogathatják az edzéseket, mérkőzéseket. Ez a megkötés akkor is érvényes, amennyiben egy háztartásban elő utazik külföldre, hiszen ez esetben az esetleges fertőzést elkaphatja a játékos. Lehetőleg halasszuk el az utazást!

6. Tömegközlekedésen kesztyűben utazzunk!

7. Maradjunk higgadtak, a megfelelő helyről informálódjunk, kövessük a híreket, figyeljük a hatóságok iránymutatásait!

8. Legyünk elővigyázatosak, de ne keltsünk pánikot gyerekeinkben!

9. Továbbra is részt veszünk az MRSZ és MLSZ hivatalos versenyein, de amennyiben változás áll fenn, azonnal tájékoztatást adunk róla!

Köszönjük az együttműködéseteket, jó egészséget kívánunk!

Hajrá, DUNAKANYAR SE‼️